H Architecture, P. C. 

Copyright © 2019  All Rights Reserved

H DEPARTMENT STORE GROUP HEADQUARTERS

Workplace

Seoul, Republic of Korea

Winning Competition, 2016

As the first dedicated headquarters building for Hyundai Department Store, the building needed to perform as an iconic visual landmark that overcomes its disadvantage of not being located along a major urban corridor. Visual prominence was sought out by designing two parts of the building to reach out toward the street scape, one as a flag-like structure that protrudes from the top of the core and one as a sculptural fence that hovers over the large public plaza at the ground level. The public plaza naturally flows into the 6.5-meter tall pedestrian-friendly lobby and event space that can adapt to various usages and allow the public to engage with the brand through open events. The building is organized as a stack of six “platforms,” or program groups, that are vertically integrated through a slender side core.

 

High-performance façade made of custom-engineered GFRP louvers allows the building to achieve maximum energy efficiency and minimize life-cycle costs without hindering exterior views. Most importantly the curvaceous louvers adorn the exterior of the building creating an elegant formal texture that symbolizes the modern identity of the Hyundai Department Store brand.

 

Aerial View

 

Street View

 

Street View

 

Main Entrance View

 

Interior View