H Architecture, P. C. 

Copyright © 2019  All Rights Reserved

KOREA POST TOWER

Workplace 

Seoul, South Korea

2016

The proposal was designed as a landmark that aligns with two key characteristics of its site: Yoido’s vibrant urban spaces and sustainable urban environments. The building was set back as far from the street as possible allowing maximum space to be designated as a public plaza. The public programs throughout the first four floors are showcased to the exterior plaza through a 20-meter-tall transparent grand lobby resulting in an ultra-public pedestrian-friendly complex with unprecedented civic and asset values.

 

The 28-story landmark tower was designed to exceed prime office space specifications, including higher IBS standards, wide column-free work spaces, generous ceiling heights, competitive usable floor area ratios and many sustainability features that guarantee a low life cycle cost. Especially, the building façade features a high-performance GFRC louver-integrated-curtainwall-system that is optimized to simultaneously provide maximum shading performance in directions with high solar exposure and striking views in the direction of the Han River.

Aerial View

Street View

 

Night Street View

Street View

 

Terrace Garden View

 

Lobby Plaza View

Interior of Lobby