GATE HILLS SEONGBUK

Each house possesses apertures that frame views of their neighbor’s rear and side yards, visually expanding the property of each unit without compromising privacy. Planted with a multi-colored pattern, the roof of each house merges to form a dramatic composition that changes colors with the seasons, visible from the public park across the valley. Each of the four unit types is organized around two terraces that spatially and visually link inside and outside. On the main floor, cutouts in the floating terrazzo floor channel greenery from the lower terrace to a dramatic top-lit interior stairwell that connects the living and dining areas with a second terrace shared by the bedrooms above.

Type:

Residential

Area:

66,930 sq.ft. (6,218 sq.m.)

Seoul, Korea

Location:

Year:

2010

H Architecture, P. C. 

Copyright © 2020  All Rights Reserved